Začněte pracovat s přírodním kakaem i vy

Když se podíváte do obchodu na to, jaké druhy kakaa tam prodávají, zřejmě přijdete na to, že veškeré kakao je jenom pražené. Dá se vůbec koupit to nepražené? Věřte tomu nebo ne, ale skutečně dá. Jeho prodej je však v mnohem menší míře, a to zejména proto, že klasická varianta se používá více. Je to přitom zajímavé, neboť nepražený kakaový prášek Naklíčeno má mnohem větší pozitivní dopad na lidský organismus, než ten obyčejný. V čem tedy tkví výhoda tohoto prášku, a proč mít o něj zájem větší, než o ten klasický, který lze koupit v každém obchodě?kakao v práškové podobě

Všechno je to o tepelném zpracování

Možná víte, že tepelné zpracování není pro blahodárné látky v potravinách zrovna dobré. Mnohé se tím ztratí, nicméně co je pravda vždy, o většinu toho dobrého člověk přijde, že potravinu nechá projít tepelnou úpravou. A naprosto stejné to je při pražení. Sice se tím získávají lepší vlastnosti, jako je rozpustnost nebo chuť, ale bohužel se tím člověk ochudí i o mnoho pozitivních účinků, které je pak horko těžko nutné získávat jinde.

Kde se dá tepelně nezpracované kakao nejvíce zužitkovat?

  • V ovesných kaších, které zbytečně dlouho neprochází varem
  • Mixované nápoje a smoothies
  • Doplněk do mléčných nápojů

pražené kakaový prášek
Uvidíte, že tyto a mnohé další aplikace vás přimějí k tomu, abyste udělali pro své tělo něco dobrého. Konzumovat tepelně nezpracované potraviny je velmi přínosné, neboť do svého těla přijmete ještě větší množství zdravých látek, než byste to udělali v případě, kdy byste jedli všechno tepelně zpracované. Právě proto se neváhejte podívat na vlastnosti, které se skrývají v nepražených kakaových bobech. Jsou nejenom velmi chutné, ale také se dají báječně zpracovat, stačí jenom vědět, jak na to. Moderní doba tedy nabízí mnoho způsobů, jak svému tělu dopřát něco správného. Příkladem je právě výchozí surovina čokolády, kterou si můžete koupit nejenom v prášku, ale také v samotných bobech.